Sunday, 27 May 2012

Brand,branding,branded ......... i am simple...

salam....

evening ols....
ain nak kongsi sesuatu ttg brand...
kenapa semua orang suka benda yang branded....?
mahu bergaya?... kepuasan? atau keperluan....

bila pakai yang branded semua nampak hebat...
right or not....?
handbags,blouse, t-shirt,shoes.... dan banyak lagi barang ada branding...

so kat sini ain nak kongsi pendapat ain ttg brand....
kalau org yang tak pakai yang branded....
adakah dia tidak mampu....?kedekut....?
pada ain ini bukan melibatkan money ....
tapi kesederhanaan seseorang...

i am simple girls....
honestly...
x semua barang ain yang branded ....
knp?
sebab bagi ain kalau ain pakai atau bwk barang ain kesana kesini...
x semua orang akan tanya...
berapa harga bag u?
original or ciplak?

becoz people around u are buzy with their personal things....
their not have time to ask that rubbis question

bersederhana is more batter....
why? 
becoz that will make ur be more satisfied 
x rugi beli benda murah ..not branding....
benda tu kita boleh guna juga ....
i dont care what people say....
not important...
bcoz that is mine....
 
bagi ain ada yang lbh penting....
keyakinan...(confident)
bila kita yakin gunakan atau pakai sesuatu like blouse or handbag....
benda tu akan nampak mahal.....
 authomatically...

so x hairan la kalau benda tu x dranded pun kan....
bukan x nak menghargai sesuatu brand tp kerana brand la barang tu menjadi mahal....
benda yang sama tapi harga berlainan kerana brand...
byk contoh kat luar sana...

ok sampai disini sahaja....
tidak mahu berceloteh panjang ....
takut....
lari dari tajuk....

**** p/s: lebih baik diam dari banyak bercakap kerana banyak bercakap akan melukakan hati orang lain.

 
 

 

No comments: