Friday, 6 January 2012

Assalamualaikum...

malam dah datang kejab lagi pagi nak menjelma ye...
jumaat dah nak bertukar sabtu ...
owh..... kira punya kira cepat masa berlalu...
kalau buat kerja sambil lewa ...
ain rasa banyak yang kita akan terlapas kan...???

baru je rasa umur tu belasan tahun tapi sekarang dah masuk puluhan...
waaaa..... tuanyer bunyi.... hikhik...
angka 1 bila bertukar 2 menunjukkan kita semakin dewasa dan akan makin tua....

hari tua akan datang juga macam mana pun ....
prepared je diri kita kan...

tadi masa duk jual-jual tu...
kak mah tanya

kak mah " ain umur dah berapa"
ain"ummm 23 kak mah dah tua... jab dah 24....alamak lupa dah masuk 24 la..."

kami gelak... ada orang lupa umur sendiri....
ain terfikir cepatnya ain rasa.... ain dah makin meninggkat dewasa...

hala tuju hidup ain pun tak nampak lagi...
umm adakah ain ni seorang yang terlalu berfikir???
rasanya la.... otak ni nak berjalan je... ada je nak fikir dari yang baik sampai yang burukkk.....

hitung punya hitung banyak yang ain terlepas...
kadang-kadang ain plan nak jadi macam ni... tapi yang jadinyer lain...
ain harapkan macam tu tapi jadinyer macam ni....
susah....

ain tak nak menjadi seorang yang gagal merancang....
tapi tu lah....
kita rancang Tuhan menentukan ....
tak boleh kita pertikaikan panjang-panjang...
redha je la... terima seadanya....
mungkin Allah s.w.t ada merancang yang lebih baik untuk kita kan...

ada masa kita kena rajin pikir "out of the box"
kalau pikir dalam kotak je... sempit la tak berkembang pun....
macam kata maher zain la...
open ur eye, ur heart and ur mind... mcm tu la tidak silap ain...
kalau tak kena tu ...ada kot sipi-sipi nyer....
so .......
sama-sama kita fikirkan yang terbaik untuk kita k...

soon..... hope my future be so shining...

ok la setakat ini sahaja coloteh pemikiran ain....
nanti sambung lain kali...

Wassalam .... DairyHaty






No comments: