Thursday, 5 January 2012






Assalamualaikum .....

ari ain agak busy la...
kejab lagi nak pegi niaga...

so semalam ain baru bukak kedai kan....
ok la semalam dapat la sikit...
ada juga yang beli mee sup ...
semua tu pelanggan tetap mak ain la...

umm ....
ain nak citer sikit pengalamman ain niaga semalam...
agak slow sikit sbb baru lagi...

tapi bila kita bukak kedai ni byk citer yang kite dengar...
dari segi education sampai la politik...
mesti la ain dengar orang bercakap dalam kedai ain...
kedai ain ni... mcm warung la.... ada orang makan & minum ka situ...


ok back to the story mory la....
this is an about education la...
have someone ask my nephew about her PMR result la kat kedai semalam....
my nephew jwb dia dapat 6A ..
so dia ckp anak dia dpt 4A without studies...
ok la kan....
So dia cakap la pasal anak jiran depan rumah ain ni...
fuhh... dapat 7A...
masaalahnya bukan ain nak citer pasal berapa banyak budak2 ni dapat A...
ain nak ckp ttg penwaris kepintaran mak bapak ....
anak jiran ain pandai2 budaknya...
masa kecik dulu nakalnyer diaorang ni... hanya ALLAH s.w.t yang tahu....
tapi ada yang cakap kepintaran itu diwarisi mereka dari mak n ayah diaorang...

jadi ain yang tak berapa hebat pandai ni....
adakah ayah n mak ain x pintar????
uuummmm.... that so hard to find the answer right????

Ain rasa mak n ayah ain orang yang paling bijak dalam mendidik anak-anak dia....
9 orang semuanye betul2 jadi orang tau....
bukan semua perempuan tp 5 lelaki n 4 perempuan...
is not easy to didik anak yang seramai ni....
ada lagi yang ramai kan....


Ala.... ain tak tau apa yang ain dah discuss ni....
ain nak cpt ni...
ak
daaaa...
wassalam.... DairyHaty...





No comments: