Thursday, 27 October 2011

kalau ada orang ke-3

Salam BeatifulLife

kan bagus kalau tak ada orang ke-3... :face47:.


Ni ain nak citer la kalau la ada orang ke- 3
ape jadi pada dia.....

See...:face46:




:10:haaa.... kalau la ada orang ke-3 suruh masuk ,awak masuk x?

susah betol la...
kalau jadi roti ni...:131:

setiap orang ada takdirnya...

ain nak tanya 1 je... takdir kita boleh berubah x???

:c:~gegege~~ entry ni x da kena mengena dgn ain tau
ni antara roti nga pembakar roti tu je
dan orang yang ke-3 tu adalah orang yang nak makan roti tu....

ain nak merapu je ..mengisi kekosongan blog ain ni...
conteng2 sikit.....


ok Wassalam BeautifulLife




Tuesday, 25 October 2011

Tomorrowwwww~~~~~~

Salam BeautifulLife

If tomorrow never die..:face42:
bla....bla....bla.....
ops ....alamak lupa lirik...~gegegege~~


:face46: ain bukan nak citer pasal lagu ni....
tapi ain nak merapu ttg hari ecok....:face64:

ecok ain kena pegi UiTM Sek.2 nak pg makan ABC....:128:
ek...nonono... ecok ain kena pegi sana nak amik jubah tuk
konvo ain hari ahad ni....

huahuahua....:face15: ecok nak jumpe member ain yang cute tu ...
nak konci citer nga dia ...
nati ain nak karang citer panjang-panjang dgn dia....:90:
sambil-sambil tu ain nak mkn ABC dgn dia ...
yumyumyum....:face26:

ecok kakak ain yang hantar sebab cuti depavali kan..
selamat..... kalau x ain kena pegi by KTM la...

ok for thos yang sambut tu raya ecok... happy depavali k....

okey

Wassalam BeautifulLife







Monday, 24 October 2011

Madah berbunga~~ o_O

Salam BeautifulLife .......

Ain happy bila ada org happy k...
jom layan madah ni kejab....

Teman ku hanya sekuntum bunga yang mcm ni ...


putih, bersih, cantik  & bau wangi, segar..... sedap mata memandang...
dikala kau sedih aku jadi teman mu..
tempat kamu luahkan perasaan.... ibarat tempat tadahan air seperti hutan ...lautan yang begitu luas sekali..
pabila kamu sudah meluahkan perasaan tu kamu akan rasa tenang & gumbira sgt-sgt...
dan ku akan gembira kerna kamu menyedari kewujudan ku sebagai teman mu, sahabat mu....
yang betol-betol bergelar seorang K.A.W.A.N ...
bukan sekadar waktu kamu gumbira tapi juga dikala kamu berduka....
tapi teman ku juga mempunyai keburukan.....
ku tak mampu menjadi teman yang terbaik untuk mu sepanjang hayat ku....
maafkan aku....



Teman .... aku x sentiasa mekar... satu saat aku....
aku akan layu, menjadi kering ... rapuh....
tapi ku pinta satu... jgn kau buang aku ....
simpan lah daku dalam buku hatimu sebagai hiasan...
dan biar lah ku menjadi debu & hilang secara sendiri....

"Terima Kasih Kerna sudi menjadi Teman ku"

............................................................................................................................................................

ain harap sangat dapat jadi teman yang terbaik untuk kawan ain...
ain nak jadi mcm bunga tu tp pada masa yang sama ain nak jadi mcm bukit dan lautan tu...
sebab lautan tu x akan pernah kering.....

dah ain x mo merapu lagi....

 Enjoy yoday....

Wassalam BeautifulLife
Salam BeautifulLife

Wat to do....??
dalam kesakitan ada kegembiraan yang bertapak dihati ni...
sini!!!!.... tunjuk cpt!!!
tapi kehapian tu x dapat menyembuhkan luka yang terpaut kat sini...
Sabau ain nak buat mcm mana...
kemaafan dah dipinta dan diterima..





Sukar rasanya menjadi seorang pemaaf tapi..
sukar melupakan kesakitan tu..
hate myself... always like this...

ok mcm ni la....

kalau sakit mcm ni pun biar la......
ain happy mcm ni..... nak happy mcm ni kena lah....

ain tido pakai baju mcm ni...comel x??? cute kan.... sapa nak???

Last ain nak pesan ni....

ok guys ain nak merapu sikit2 je malam ni...
ain penat sikit hari ni....
ain penat duduk je seharian ni...
ain nak berdiri plok... hehehe loyal buruk nampok... ~gegegege~
sikit jer..

Wassalam BeautifulLife

Saturday, 22 October 2011

~alamak cancel plop~

Salam BeautifulLife

Cancel!!!
Ain dah ciap lawa-lawa dah pagi tadi ..
Shap kul 8 kena turun sebab Puan Mimi sms kul 8 dia datang amik...
ain dah prepared nak amik test komp ari ni .. tup..tup kul 7.58 pn mimi sms cakap
cancel sebab komputer off line...

ain xtau nak cakap happy ke x puas hati sekarang ni..
tapi x pe la ...ecok ambil test tu.. kira ok la x pospon lama-lama kan
sebab ain malas nak tunggu lama-lama
buat serabut kepala je...

hari n pagi-pagi lagi ain dapat satu petikan untuk keyakinan diri dari sebuah cerita pagi tadi ...

"kenapa perlu takut, kerana perasaan takut itu sia-sia sahaja"

bila pikir balik betoi gak sebab kita takut kita dapat masaalah..

Tapi takut kepada yang ESA itu penting la ok...

hidup kena happy ye...






Jgn tension-tension mcm nie...


 Wassalam BeautifulLife

Friday, 21 October 2011

~~Nite & Tip dapatkan Mood study ~~

Salam BeautifulLife

GUD NITE...
ain nak tido awal la... ngantok sgt + dengan sakit kepala...
arggg dah nak demam la...
main dengan cuaca yang tidak menentu sekarang ni...
kejab hujan ....kejab panas....
kan dah dapat sakit...


dah ngantok dah... pening...pening...pening...

Sebelum tido ain nak kongsi tip nak dapatkan mood untuk study kepada sapa-sapa bergelar student k...

baca ni tau ikut arahan yang di beri k....

" moodmoodmoodmoodmood maimaimaimaimai lalalalalalalala"
baca dengan suara itek k....

ain dah uji ni pada kawan ain yang belajar master tu...
agak menjadi ...
sebab lepas ain bagi ni terus dia study and x balas msg mukabuku ain.... gegegegegege

ok tenyum k...jgn lebar sgt tau.... ok cute pun..

dah x mo merapu lagi...

NITE OLS...

Wassalam BeautifulLife

Thursday, 20 October 2011

Morning Friday

Salam BeautifulLife

Jumaat adalah ketua hari segala hari...
hari yang penuh keberkatan kan..
so banyak-banyakan buat benda baik tau... jangan buat benda jahat sudah....

ain nak bg ucapan MORNING FRIDAY untuk semua rakyat malaysia ....
harap hari ni hari yang mengembirakan ...
yes !!!sebab esok dah weeken kan ... bagi yang tak kerja masa weeken ni happy-happy la ye..
luangkan masa dengan orang yang tersanyang.. rehatkan badan , hilang kan stress tu ...
hah... bagi yang kerja plak ... redha dengan hati yang terbuka dan anggap tu rezeki yang baik untuk kita...

  
Mesti ada yang bangun mcm ni kan pagi tadi....~gegegege~

Hari yang baik ni banyak-banyakkan berdoa k... berdoa yang baik-baik ...
sambil bekerja tu berdoa la... jgn nak tunggu waktu sembahyang je...
Allah s.w.t sentiasa mendengar....

jadi la mcm tucng tomey ni... dokan kwn dia chat.....~gegegege~
Serlahkan pagi anda dengan senyuman bukan kesuraman k...

senyum kepada semua ....
senyuman mu amat lah berharga...

Senyum pagi-pagi rezeki pun senang nak masyuk tau!!!!!....

Da habis da....

Wassalam BeautifulLife

Wednesday, 19 October 2011

~Tak salahkan nak bermimpi~

Salam BeautifulLife

Entry ain hari ni ada kena mengena dengan Charice... ummm kenal tak siapa dia..???
ain rasa kebanyakan orang kenal dia. Charice name penuh dia Charice Pempengco dia ni orang Filipino.
Sebenarnya ain kagum dengan dia..
(Tapi ni tidak bermakna ain tidak kagum dengan artis Malaysia jangan salah paham tau)
dia seorang penyanyi yang mempunyai suara mantop tau...
ain tahu kemunculan dia dalam bidang nyayian dah lama tapi.. baru beberapa hari ni ain tau nama dia sebelum ni ain x tau nama dia pun... hehehehe yela minat dengan suara dia je...
Dulu masa tengok konsert David Foster kat tv tiba-tiba dia keluar nyanyi ...umm memang best suara dia 
meremang bulu roma ain... masa tengok tu ain teringin nak tahu siapa dia ni.. tapi tak da masa nak cari maklumat dia. so, masa duk man-main kat youtube beberapa hari yang lepas ..ain ada tertengok satu video dia nyanyi dengan Celine Deon ..fushhhh... memang rezeki dia kan... rupa-rupanya dia jadi tetamu special dalam consert Celine Deon tu .

Rupa-rupanya Charice ini memang popular dalam youtube before dia jadi artis, so masa program The Oprah Winfrey Show Oprah jemput dia untuk program tu sebab dia ni ada kisah yang menyedihkan la untuk dikongsi dengan orang ramai dan Charice ada satu suara yang memang hebat & macam dia ni deserve untuk jadi seorang popular. Ain dapat tahu dia ni dulu orang susah ..umm mesti korang tau hidup kat Philippine bukannya mewah pun. Charine ni start menyanyi masa umur 4 tahun... dia pergi nyanyi kat pasar, mall and on street untuk cari rezeki la.... pastu lagu first yang dia selalu nyanyi masa kecil lagu Celine Deon. So masa kat program Oprah Winfrey Show dia ada cakap nak duet menyanyi dengan Celine Dion sebab Celine Deon tu idola dia dan tu salah satu impian dia.

So Oprah menunaikan impian dia untuk duet dengan Celine Deon. Dia start be more popular lepas program tu. Masa ain tengok video tu ain rasa sedih sangat sebab impian dia tercapai ... ain menangis tengok video tu... mana tak nyer melihat seseorang mengapai impian setelah dia facing banyak kesusahan. 


Ni video yang ain jumpe kat YouTube .... ain nak share la... so pada yang dah tengok tu tak apa la... pada yang tak tengok lagi ...hah tengok la ye....


 Ain rasa semua orang berhak untuk bermimpi untuk mencapai kejayaan yang kita nak kan... 
Nak mencapai sesuatu tu bukan sesuatu yang senang la ....
Kena menangis, meraung, luka berdarah baru la dapat...
So masa tu... rasa manis sangat- sangat kan...kan...kan....

Ok la dah habis dah ain merapu....

Wassalam BeautifulLife 


Tuesday, 18 October 2011

petang yang membosankan. So?

Salam BeautifulLife....

Lama rasanya tak menconteng kat sini.
tak merapu, meraban + merepek (3m) kat sini..
nak tau kenapa????
ain kena baca buku ... kena study la...(muka malas sekarang ni)
minggu depan nak ambil test computer tuk lesen tu..
ye la ain kan budak baru nak belajar..kikikiki.. x kelakar pun.. ops soorry...

banyak signboard kena hafal la...
apasal la kena ada test komp. ni???? ummmm
sapa nak jawab??? hmmm ain x tau nak jawab.So siapa sudi.. jawab la dlm hati ye... gegegegege ;)

tak sabar nak lepas ujian ni, ain kena ambil masa 1 week tuk study & take exam..
ahask... harap blh buat dengan baik... amin...

hahahahaha...ain nak walking-walking kat blog - blog yang ada... jom kita pergi jalan-jalan nak...
sapa nak ikut jom....

jalan-jalan baca blog..lalalalalala :)

wassalam beautifulLife

Monday, 17 October 2011

"Flying Without Wings"




Everybody's looking for a something
One thing that makes it all complete
You'll find it in the strangest places
Places you never knew it could be

Some find it in the face of their children
Some find it in their lover's eyes
Who can deny the joy it brings
When you've found that special thing
You're flying without wings

Some find it sharing every morning
Some in their solitary lives
You'll find it in the words of others
A simple line can make you laugh or cry

You'll find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much it means
You've found that special thing
You're flying without wings

So, impossible as it may seem
You've got to fight for every dream
‘Cause who's to know which one you let go
Would have made you complete


Well, for me it's waking up beside you
To watch the sunrise on your face
To know that I can say I love you
At any given time or place

It's little things that only I know
Those are the things that make you mine
And it's like flying without wings
‘Cause you're my special thing
I'm flying without wings

And you're the place my life begins
And you'll be where it ends


I'm flying without wings
And that's the joy you bring
I'm flying without wings

Sunday, 16 October 2011

8.00 am To 5.51pm. Fuhhhhhh....

Salam BeautifulLife

Hari ni pagi2 lagi ain kuar rumah...
ye la ada talk tuk driving scol ain...
ahaks~~~ ain baru amik lesen la...
hahaha dah rasa susah baru nak amik..
dulu x mo amik... hah padangmuka ain!!! kahkahkah...

ain bukan x nak amik dulu..
tapi ain ni penakut la...
ain mengaku sbb tu kenyataan...


so bebalik talk sampai ptg tu...
fuhhhh~~~ selamat la ain x tido tadi...
selamat la jgk cikgu2 yang bg talk tu byk wat kelakar
dgn citer pglaman diaorg mengajar..
umm mcm2 la... sakit peyut ain sbb gelak je spjg talk y diaorg tu bg..
Fuhhh... dah lps dah...

lgpun kira ok la kat Metro driving scol tu..
ramai gak kakak2 yang baru amik...
ain takut sbb ingat ramai y muda2 dari ain  tp ok la...
kakak2 tu pun mesra je... tambah2 y duduk sebaris dgn ain
sampai org tanya kami ni dah lama kenal ke...
ummm padahal baru kenal 5minit je dah mcm kenal 5 thn.. aowu!!!! over ek 5bln la ok sikit siap boleh
shared masalah hidup... x sangka kan...

otey la mls nak conteng pjg2 x best pun.... kuang...kuang...kuang...

ni sekolah baru ain...kikiki....
 Wassalam BeautifulLife...

Betapa Berharganya Seorang Wanita


Salam BeautifulLife 
~ Jom Baca ai shared dari MukaBuku ai ~

Ketika Tuhan menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Tuhan???"

Tuhan menjawab,"Sudahkah engkau melihat setiap detail yang telah aku ciptakan untuk wanita?" Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".

Malaikat menjawab dan takjub,"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!

Tuhan menjawab,"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari".

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,"Tuhan, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?"

Tuhan menjawab,"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."

"Untuk apa???", tanya malaikat.

Tuhan melanjutkan,"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan,kerisauan,cinta,kesepian, penderitaan,dan kebanggaan,serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.

Dia dapat mengatasi beban lebih baik dari lelaki,dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu,bahkan tertawa ketika ketakutan.

Dia berkorban demi orang yang dicintainya,dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.

Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,tapi dia mampu mengatasinya.Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

"CINTANYA TANPA SYARAT. HANYA ADA SATU YANG KURANG DARI WANITA,DIA SELALU LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA..."

Wallahu'alam.............

Wasslam BeautifulLife. 

Friday, 14 October 2011

Life Like a fairytale......

Salam BeautifulLife......

Tajuk ni x da kena mengena dgn ape y ai nak merapu ni....

Sabtu yang tenang.... ahaks..
mcm ari lain x tenang jo...
hari ni diri ini rasa mls nak pikir sesuatu yang x tenang...
dah berapa hari ai menantionkan diri ini sendiri... entah apa-apa daa...
ai dah mls nak pikir mals nak pikir malas nak pikir la.....
buat tension jo...

fairytale.... lalalalala
ai minat cgt2 karton, suka gilar ..
sapa yang tak suka katon tu... i dont care....
bila ai ckp ai suka karton, org ckp ai mcm bdk2 ...
eee... sapa ckp suka karton tu mcm bdk2 ek...
ai suka karon sbb ia comey, cute, cantik animasi dia lawa sgt2...
rasa mcm nak masuk je kat dlm dunia karton tu....
nak menari2, belari-lari....
kalau tension mcm nak sorok kat situ je...
biau ilang je tension y nak menapak kat sini...(kepala ai ni)

Nak jd mcm cinderella ni...lawakan gaun dia pakai
cantik...siap bling2 lagi....


comel x? ai suka tgk citer ni.... dalam byk2 citer karton ni la karton yg hero n heroin sama kacak n cantik...
rambut repuzel tu cantik sgt ...

romantik oik sgt!!!!~~~ ... bila En. cinta sy nak buat mcm ni hah...
gegegege~~~~ berangan la... x kan dptnyer...
agaknyer bila la nak terbang sama2 ni...
arrrrgggggg.....
semuanya fantasy semata-mata...
tapi x kesah la... asal ada 3C tu....

hidup yang penuh dgn colorfull.... warnawani... sapa x nak???
mesti sume nak hidup indah kan....
so, cari la...InsyaAllah ada....



ok tinker bell....tinker bell.. tinker bell.... creatla.. somting y comel & cantik tok ai k....
~ Bling.... Bling....Bling......~


nak main buih baloon tu juak.... GEGE~~~~
Co Cueeet.....

Jom layan miky n mini main muzik....

 Dah habis ai merapu pasal karton...
cuci la mata2 itu dgn warnawarni ini....
iya la tiba2 nak tgk karton yg kiut miut ni.... Gegegegegeg ~~~~~

Wassalam BeautifulLife 

Thursday, 13 October 2011

Malaikat ku....

Salam BeautifulLife....

ain nak kongsi citer ni.. masa tgh syok lyn mukabuku ain tertgk link ni yang bertajuk Perbualan seorang bayi sebelum kelahiranya.

masa ain baca ain menitis air mata.. ain rasa sedih sgt2...
ain x mo ckp banyak... so bacalah....

Baca dan hayati kisah di bawah ini. Fahami mesej yang cuba disampaikan. Dan paling penting, amalkan ilmu yang anda dapat.


Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.
Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”

Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”

Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”

Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”

Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”

Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’

Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”
Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”

Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat. ”

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu. Sucikanlah 4 perkara dengan 4 perkara :

Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Robb mu
Dosa-dosa mu yang lalu dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu




ain shared  dari (Informasidotmy)

So, Wassalam BeautifulLife

Monday, 10 October 2011

CINTA Dalam NOVEL

Salam BeautifulLife


tajuk entry mlm2 ni... pasal cinta...
hehehe ain borink x tau nak citer psl ape ..so
tibe2 ingat novel...

ummmm.... ain terfikir la....
cerita dalam novel ni ada terjadi x kat luar ek????
ain pun x pasti. pada pendapat  ain ...lau ada pun x byk sikit je..
tu pun kebetulan ada... untuk seluruh tu ain rasa x da kan...
ke sapa2 da jumpe org y cinta dia mcm dlm novel....

mesti seronok kan.... gegegegege...
mana tak nyer citer dlm novel sweet la... ain suka...
tp pada reality nyer x da la....
sory la ain ni antu novel....

ummm x lama lg ada dua drama y d adaptasi dari novel kan...
ombak rindu & bicara hati..
ain harap citer dia ok mana x nyer novel2 tu meletup tau....
best sgt2 tp bila dah nak tkr kpd drama ni...
takut jgk nanti spoil semacam...
kdg ain suka baca novel dari tgk drama...
hopefully citer tu ok nanti...(jgn nak kecewakan peminat)

ok samapi disin saja ...
Wassalam Beautifullife

Sunday, 9 October 2011

Morning!!!!! Monday......

Salam BeautifulLife...

Morning....Morning....

hari- hari kehidupan ain berjalan seperti biasa...

hari ni akak & bro in law cuti...
so x sunyi la.....

EEEE..... x mo jd mcm en.Gal kita ni...mls bgn pagi....
muka mcm En. Gal ni x masuk rezeki tau,,,,,
En.Gal happie la skit..... cemail la ckit... sweet tweet k...



Nak jadik mcm cik bear ni....Happie je pagi2 ni....

lalalalalala..... morning....LOL

wassalam BeautifulLife

Stand in my own feet

Salam BeautifulLife

Bila dah berhenti keja... ain rasa mcm someting je...
apa perasaan tu pun x tau...
rasa takut, marah, tension ... ain tertekan....
ain x tau nak ckp apa untuk terangkan perasaan ini...
ain rasa nak nagis tiba2 je....

apa yang ain takut ek???
ada satu persoalan timbul dalam pikiran ain ni...
kenapa ain ni penakut sgt??
kenapa ain x ada seft confident???
ain ada degree holder tp ain x da confident dgn diri ain...
rugi kan....
ain x da satu perasaan yang membantu ain ...
knp??? arrrgggg tension ain....

tau x kalau kita confident kita dapat buat semua keja y kita nak buat..
tp knp self confident ain rendah sgt...
i hate this.....

ada satu masa ain cube untuk tgkatkan perasaan ni...
tp x mencapai kptsn y memuaskan..
kecewa la...

harap satu masa nanti ain akan dpt perasaan tu....
i need it....
ada ke org mcm ain????
ada sapa dpt membantu????

ain harap rezeki ain sentiasa terbuka dgn mudah...
Amin....
harap dapat ain buat muka cute mcm nie......
 muka yang mcm ni selalunyer bila hati tenang je kan....

Wassalam BeautifulLife...

Friday, 7 October 2011

RESIGN

salam beautifulLife....

 Im resign!!!!!!!!

That company got consumer from Hell....
teruk betul.... dari hari 1st masuk sampai hari ke 4 asyik kena maki je...
x kira race la.... main terjah je....
manusia skrg dah makin kurang ajaran rasanye....
tak kira tua atau muda....
mcm mana y muda nak sopan kalau yang tua tua x bersopan...kan????


ain resign bukan sbb Tmpoint tu tp smlm i got call from my parent sruh i resign
keja x padan dgn gaji ...(that my mom said)
so nak buat mcm mana....
kalau x dpt kberkatan dari mak rasanyer x jd apapun keja i ni....
consumer from hell tu da 2nd reason la....
plgn kat tmpoin kelana jaya ni mcm org gila semua...
y baik blh kira dgn jari...
x menyabau betoi la...
Betoi la kwn ain ckp... org y duk kat bandar mcm KL ni idup x tenteram ..
tension memanjang tu y blh jd mcm tu perangai tu.... 



i m sad sbb x smpt dpt ilmu dlm berkerja.... dpt tp sikit je la.... that time masa ain msh dlm proses belajar....    

Sunday, 2 October 2011

Gud Luck!!!!

Salam BeautifulLife


Esok dah start keja.... makin ain berdebar..
esok kn bgn pagi2 lagi....
esok akak ain akan hntr ain kat LRT abdullah Hukum so ain
naik LRT kat situ turun dkt LRT Taman Jaya..
take texi kat situ so smpai la kat TMpoin PJ tmpt ain lapor diri..
org lain pg kena biasa jer....gegegegege

Hope ain slmt smpai ... asal la ain berdebar...buat releks la..
Moga Allah S.W.T permudahkan perjalanan ain... amin.

ok nite ols...
dah nak tido ni...

Wassalam BeautifulLife....