Friday, 30 September 2011

Nak naik apa????

Salam BeautifulLife

Ain pening 2 3 hari ni....
Pasal keja ain lg...... isnin ni ain da start keja dah.
Ain pilih keja dekat TMpoint kat Kelana Jaya..
Problem is mcm mana ain nak pegi kelana Jaya.

Hari fist ain kena lapor diri dkt TMpoint Petaling Jaya...
Lepas wak2 keja tu ain kena pergi ambil agreement kat Kompleks Selangor kat Jalan Sultan
the problem is.... ain x tau kat mana tmpt tu...
tak kan ain nak redah kasi pecah kot.....
main redah kasi pecah alamak ain sesat la....L.O.S.T
X mooooooooo....TOOOOLOOOMMM!!!!


2nd day baru ain jln kerja kat Kelana Jaya.....
ain berdebar la... mcm mana nak pg sana...
Naik LRT???? kalau dgn member ain ok.. tp kalau sorang takut la....S.C.A.R.E.D

Habis nak buat mcm mana???? redah je la.....
hope ain dpt redah dgn selamat....

"Keyakinan mengatasi segala-galanya"
~ find it!!!!.... if u got it u can do it....~
Don't lookdown u self...
Never n Ever...plzzzz...

FIGHTING AIN!!!!!!!!

Wassalam BeautifulLife...

Monday, 26 September 2011

Delema....

Salam BeautifulLife

Entry hari ni agak buntu untuk ain.... ain dalam Delema ke???
Ain pun x tahu... entry b4 this pasal kerja kan...ok ain dah mula pening...
(STOP jgn pening!!!!)
mcm ni...bila ain dah comperm dpt kija kat Tmpoint d subang jaya...
tiba2 abg ain call ckp ada kija y baik ...gaji pun ok...
kerjanyer ain jadi Ass. engineer ..
Tp ...kat sini ain jg akak ain y pregnant tu...
cian plak kat dia...
tp selamat la husband dia dah nak cuti dah...selamat la sikit...

ada lagi.... ain x dpt la duduk dreamhouse y akak ain nak beli x lama lg...
that house really beauty tau...
hanya org tertentu je boleh duduk situ...
X pela demi kerjaya ain n masa dpn ain ...ain kena la lupakan itu semua...

hopefully kerja tu betoi2 ok....
mana x nyer....ain ckp kat abg ain tolong compem betoi2 ain x nak nati ain terlepas kerja kat TM tu...
abg ain ni pun sama.. kejab kompem kejab x... jiwa i x tenang mcm ni....
risau plak rasanya ain ni....

ARGGGGGGG..... jiwa ain x tenang la selagi kerja tu x compem...

p/s: Dear to my brother pls make a confirmation as soon as posible... i dah naik CUAK tau...

wassalam BeautifulLife..LOL


Sunday, 25 September 2011

Kerja....

Salam BeautifulLife....

Ain ada benda nak kongsi ni... hari ni ain dapat call.. ain dpt keja ...(excited)
keja ni yang ain interview miggu lps...
Alhamdulillah akhirnya dapat jugak keja kan...
ain dah penat duduk umah ni...
ain nak keja pulak...

Ain dpt keja kat TMPoint kat kelana jaya...
Ain keja bhgian customer service je...
ok la tu ... ain nak start dari bwh dulu...
harap2 ada rezeki yang bertambah...

Moga ain dapat  buat yang terbaik tuk keja kali ni... adus berdebar ni...
mggu dpn ain start keja...
hopefully i can do it properly.... lalalalalala....

wassalam BeautifulLife...

Saturday, 24 September 2011

Diner at Dome...

Salam BeautifulLife...

Wah entry tu mcm nak showof kan...gegegege...
x da la saja jer...
x da niat nak show of pun...
siapa la ain ni....

Hari ni diner kat Dome mkn blognese beef jer...
Ain pegi dgn my sist n bro in law la...
kdg2 je mkn kat tmpt mcm tu....bukan selalu yew...
Ummm... kalau selalu alamak botak ler...
Mkn kat situ rasa segan jew... ye la ain ni org kampong jer....

Tgk org y mkn kat situ ..wadus bergaya sakan...
ain imagine org kaya mkn kat situ...
rasa mcm kecik jer ain ni...
ummm dah kenyang dah pun....

yum2....gegegege 

muka malu ke muka kenyang????

my sist n bro in law...
wassalam BeautifulLife....

Friday, 23 September 2011

salam BeutifulLife..

Ain x tau nak buat apa ....ain rasa byk yang x kena hari nie...
nape ek??? ain pun x tau....
jab agi ain nak identified problem ain ni....
baru dapat solutionnyer....

hari ni ain x nak identified lg la... ngah sakit kepala ni...
terkejut sikit....
relex la wahai hati.... tlg la....

Ain nak relex kejab nak tenangkan diri ain ni...okey

wassalam BeautifulLife...

NOVEL....

hai BeautifulLife....

Hidup kena sentiasa ceria kan....
skrg ain ngah taman anggur. tapi anggurnyer x mo berbuah la... gegegege :)
beberapa hari ni sejak balik dari puncak umah kwn ain..
ain mabuk baca novel ..
dah lama ain x baca ..ye la dulu buzy nak study but now dah byk masa free layan
novel la....
dalam minggu ni ain habiskan 4 bijik novel but ...
ain rasa ada sesetengah org tu byk lagi dari ain kot...
dah lama x rasa mcm ni....
happy sgt ....
dah x da novel nak baca dah... kena beli baru la gamaknyer...
tadi masa blokwalking ain da nampak
satu blog ni citer pasal 1 novel ni tajuknyer... Sekebun bunga Cinta..
ain x tau jalan citer dia best ke tak...
sebenarnya ain x suka sgt jln citer novel yang tlalu byk conflik...tension ain nak baca...
ain dah muak baca citer yang byk conflik ni...
ain nak citer yang jln citer dia sempoi je...x bosan , byk lawak.. conflik x panjag ...
harap2 lps ni ain jmpe novel y best...
HOHOHO...LOL..

bye BeutifulLife....

Thursday, 8 September 2011

Im back in Shawal

Hi alls....

Lama dah x update blog... dibulan puasa ain jadi malas sikit...hehehe(salahkan bulan puasa plak...) Ain x tau nak tulis apa... tapi betoi masa puasa ain malas nak menaip....ada benda ain nak kongsi tapi tangan ain berat nak sentuh keypad kat laptop ni....ni pun ain ada semangat 40% dari 100% nak menaip ni...
Aiyo.... Semangat datang le..... 
Setakat ni la dulu nanti ain sambung balik k....
Semangat datang ler.......