Monday, 4 July 2011

Bila ada yang mahu nak jadi seorang penulis

Salam + hiey hiey...


Hai apa ain nak tulis hari ni agaknye la.....
Ain tengah pikir ni.... apa ye..... (ummmm ain tengah pikir sambil memandang kawan2 ain yang tengah buat hal masing2....)

ok ain dah dapat dah.....
(dengan lajunya ain menaip pasal ni....)

ain dah install dah software swif tu...ok je kot  ain dah buat dah sikit..hik3... saja jew nak try....kawan ain tolom ain buat nama dia wan (kpd...wan kalau wan baca ni mesti wan senyum....hehehehe) tgh2 buat dan .....
ain dah mula pening...sebenarnya ain dah x de mood nak nak buat benda tu...so ain merayap ke bilik rahsia kawan ain....ain tgk diaorang tgh relex so ain pun masuk n joint sekali....bila kawan ain yang bernama ain jugak mintak tolom macam mana nak lawakan dia punya blog... ain pun tolom la ain muhd buat blog...(Ni tengah tolom ni...heheheh) ok dah cantik dah...ain tolom setakat ain mampu je sbb ain x tau sangat nak make up blog ni.... okey la tu kan....

Bila dah siap tolong kawan ain yang bernama ain... ain duduk bersandar di diding satu bilik dan memulakan keja bblog ain in ruang ni....

Nak jadi penulis ....mampukah ain ????

Ain ada satu perasaan la (kawan2 nak tau tak ape??? hmmmmm) hik3 sebenaunya ain .... nak buat sebuah novel n menulis carpen tapi.... ain takut tidak kesampaian .... 
Ain tak nak jadi hangat-hangat taik ayam ...
ain tak nak mengeluh ...ain x nak gagal ....
Ain nak cube  sbb ini yang ain nak sejak ain berumur 15 tahun lagi...(waaaa....da lama rupanya kalau mcm tu) knp ain x mampu siapkan lagi...(ada sapa2 boleh tolom ckp? sape dia?)  hah.... 
Ain rasa ain kena percayakan diri ain.....
Bila ain pikir balik...susah tau rupanya nak jadi seorang penulis... TAPI...

"Ain rasa tiada benda yang senang ...kadang2 yang susah itu yang membuatkan hati kita puas bila kita mampu lakukan betol tak????"
Ain rasa ain kena banyakan memotivasikan diri ain ni tuk terus berjaya....

 Pada pendapat ain la....
Memotivasikan diri tu adalah cara kita nilai diri kita kan...
Kita nilai balik apa yang dah kita buat adakah ia salah atau betul...
Bila kita rasa salah kita kena betul kan balik apa yang dah kita buat...
Kalau betoi kita kena mengajar diri kita supaya bersyukur...kerana Allah s.w.t selalu melindungi kita dari melakukan kesalahan....
Motivasi ni akan membuatkan kita selalu berfikiran positif dan menguatkan semangat kita...

Sekarang ain harap ain dapar buat yang terbaik tuk diri ain ...(walaupun tak sebaik orang lain)...ain x kesah org lain tu sbb tu usaha dia...yang penting ain buat sebaik baiknya walaupun ia tak sempurna sbb tiada yang sempurna melainkan DIA..(Allah s.w.t)

Ok la sebelum ain makin merepek entah apa2 baik ain cau dulu.....
Daaaa....Cau Cin Cau...Yi Ha......
Ain lompat keluar dulu....Bye2....




2 comments:

officially19 said...

sama la kita..banyak cerpen yang dah siap tapi kawan-kawan and cikgu-cikgu je baca..x berani nak publish kat mana-mana.

NuraienZ said...

tu la... sanyang betui kalau x publish kan....tp gudluck tok Mis officially...