Tuesday, 26 July 2011

Pengalaman interview yang paling teruk & MULA TAMAN BUAH ANGGUR

ELLO.....

Lega rasanya semua dah lepas....ari tu ain wat latihan praktikal ....dah tamat dah latihan tu.... pas tu kena buat report ...dah buat dah ..siap anta dah pun... (Waaaaaa.....lega rasanya....)
Tapi sekarang ain buat bisness taman anggur kat rumah kakak ain tapi sayang anggurnya x berbuah ....hehehehe sapa boleh tolong saya suruh anggur ni berbuah...?

Ain Nak citer pengalaman ain pergi interview semalam positionnya telemarketing executive ..... disebabkan ain x tau nak pergi ke bangunan phileo damansara ..bos kat situ suruh staff dia datang ambik....rupa-rupanya staff dia tu duk kat flora damansara blok H sama dengan ain.... so ain siap la tepat kul 7.30 sbb staff dia tu yang bernama Sa ckap kul 7.30 nak turun..interview ain start kul 9.... TAPI dia siap tepat kul 8.15...(mmg nak mati budak ni.. kalau ain jadi bos dia dah lama ain buang x da disiplin....).

So bila dah jumpa ain follow la dia ain ingatkan dia bwak keta tapi naik teksi nga bas kot.... Kat blog H x da texsi naik sbb tinggi sgat.... so kena turun ke blog A...spanjang ain stay dgn akak ain ni la first time ain jalan kaki dari blog H sampai blog A tau.... 8.30 baru dapt texi so kena pegi kat OUright wing nak ambil bas plak...ambil masa 1 jam nak sampai kat sana dalam pukul 9.45 ain sampai kat phileo damansara n direct terus interview...masa interview ain x sempat nak citer apa2 pun... bos tu yang citer banyak pasal servises tu panjang lebar n dia cakap adakah ain boleh berkerja weeken so terkezut la ain....ain cakap x bleh ain buat bisness nag akak weeken (tipu jew sbb ain x suke kejew weeken ) so dia kata x pe la...interview habis kat sini...(Waaa...bodoh betoi rasanya kalau ain tau keja ni x elok ain x datang interview ni tau dah la ikut staff dia ain lambat interview ..sengal la...) Ok tadi masa nak datang kat Phileo ni ambil masa 1 jam setengah kan... tapi bila ain balik naik texi x sampai 15 minit pun kuang ajar tol la budak tu...menyesal ain ikot dia...teruk tau ... 

Nak tau tak kerja tu pasal apa?? meh sin dekat2 rapat 2 k....

Ain ingat kerja promot product melalui telephone  rupenya lain plak...ada ke patut keja tu...mcm layan custemer melalui phone...dengar luahan perasaan diaorang  yang bukan berkaitan ttg produk tapi ain kena layan diorang mcm kawan kena bergayut panjang2 ....
service ni lebih kurang mcm facebook la tapi dia melalui phone...dah la custemer dia bangladesh, india n cina....x mo ain nanti apa yang diaorang ajak bercakap...terkena yang bukan2 eeeeee X Mo LA..... dah la kena kerja weeken ..ain nak releks la weken ...kerja 7 jari dalam seminngu gaji ciput jew....NO NO NO....

Bukan ain nak memilih kejew tapi tengok je la cara kerja tu lain semacam jew.... dari ain keja kat situ ain rela keja part time kat kedai photostat kat bawah blok ni tau.... menghadap mesin jew ...
mmg ain suka layan custemer ain suka bercakap ...ain suke kejew custemer services tapi kalau keja nak kongsi masalah peribadi on phone tu bukan bidang ain... kalau berkaitan dengan  produk ke boleh la bab promotion mmg ain terrow..... sekarang ni ain rasa banyak plak keje yang mengarut2 ni...bila ain bgtau mak n ayah ain...diaorang cakap x yah la kalau keja nak layang masalah peribadi orang berejam2 nanti lain jadinya plak...
woh...ni la interview yang paling teruk yang ain rasakan tau......

ain nak cau lu...otey cau cin cau lu.......

No comments: