Monday, 13 June 2011

Sebulan Latihan Praktikal

Salam All......ahaks..


Sihat-sihat sume2 kan-kan pun.....


Ni nak cite sikit ain baru sebulan buat praktikal kat public library kelantan...
Not bad but.... susah nak cakap...
Kawan sume ok2 ..baik ,spoting,rajin.....sama kepala la...
Kawan2 bila kita melangkah alam pekerjaan banyak halangan kan...


ni nak citer sikit la..(dari tadi lagi cakap nak citer tapi x jugak dicerita pun kan....hehehe)
kat tmpt ain prtkl ni ain rasa teruk la cara dia mentadbir dan jg staff diaorg byk songgeh...


bukan apa ...baru seinggu ain duk kat sana mcm2 citer yg sampai...
ada staff burukkan staff lain depan kita...
hello saya datang sini tuk belajar la...bukan nak dengar ko burukkan org..(Tu adalah sikap org yang x pro dlm office...it right???)
Kat sini byk sgt yg salah.......
byk staff lari sbb x tahan dgn mulut y mmburukkan org lain ....yg mana tkena sume lari...


Ain y duduk x sampai sebulan dah nak lari jgk....


Kat sini byk staff yang busuk ati...yang baik tu boleh kira dgn jari je....
kat luar sana pun mcm tu ke??? yang dah keja plzzz tolom jwb???
kalau mcm tu Ain x nak la keja duk rumah jg laki lg baik....kan?????


Geng-geng ain pun kena juga jugak.... tak tahan tu ada satu staff berlagak nak jd bos...qualification setakat kat dip. je pas tu pglaman x pun smpai 2 thun.... x respek org yg lbih bpglaman dr dio....
heran ain kenapa la...ada org mcm tu....
Dia nak conker sume....
kalau nak tau dia bukan dari lib. sain tp IT...
Mcm2 la nak org respect dia tp dia apa ada....tahu mgarah je...
Dia tu berlagak hensop.....eeee x mo ain ....Balak ain lg baik.....
Dia tu tukang cucuk bos....siap kipas lagi...kalau ada anugrah tuk kaki kipas terbaik ...ain rasa dia la yang terbaik.... x cukup dgn kipas siap pakai e-cornd lagi...
Hampeh giler.....


Kat sini Library spatutnya staff yang qualification  lib.sains yang handle tapi ni ...organisasi yang paling pelik...staff kat admin yang amik alih...
Staff admin ni di sebalik tabir je kan...keja diaorg handle staff, duit n meeting yang berkaitan dgn lawatan kat lib and activiti  PR spatutnya librarian jgk...diorang yang sibuk....
Staff admin kat sini byk songeh la....


Ain mmg tak puas hati la...kalau ain jd librarian kat sini nak ubah dari A to Z la...byk y x kena....


Tapi tuk information kat library ni x dop librarian ada


x leh cakap byk...En.khairu dah nak datang....


daaaaa......

No comments: