Tuesday, 21 June 2011

Bila aku di bahagian perolehan.....

Salam....

happy- happy day ....ahaks... (Gumbira lah sangat hari ni....)
hari ni ain gumbira sangat2 ...ye la hari ni ain duk saja2 je....
ummmmm.....cctv bergerak tak da ari ni...pergi KL...
hari ni ain x masyuk dpartment minggu depan lak masyuk...
minggu depan ain masyuk kat bahagia kataloging buku...
minggu lepas n minggu ni ain masyuk kat perolehan....kawan2 tau x bhgian perolehan tu apa????....
kpd yang tau tu duk diam2 ...shis...jgn gtau..
ain nak bgtau kpd yang x tau...( wah...wah ayat exsion ni mcm la ain ni expert sgt...)
Mai sini kome nak citer ni....

Bhgian perolehan ni adalah tempat di mana bahagian y memproces buku yang mula2 sampai kat library...
buku yang baru sampai perlu di masyukan dlm list untuk mendapatkan no perolehan untuk setiap buku...
lepas dpt no tu...buku2 tu di cop no perolehan...untuk di hantar ke bhgian katalog....
kat bhgia perolehan ni adalah proces pengecopan....bila staff start mengecop...
hish....mcm kat phbt post rasa....dum2 bunyinya...hahahahah...

untuk pengetahuan kawan2 bhgia perolehan juga satu bhgian tuk buat ordering buku.....
byk jgak la kerja kat sini...
yang paling penat bab mengecop...huih...kalu beribu buku...maka beribu kali la......tangan  ini menghayung kan cop ke muka buku itu..(Sasteranya ayat....)

Hari ni ain x buat apa2 duk main2 je....
tu yang ain boleh post entry ari ni....
kalau x ain smpt blogwalking je la......

Ain nak tgk movie jb...heheheheh...curi masa kejab boleh?????(ain nak mintak izin jab...)

hehehehe hapy2 day.... (oik lupa satu la.. mgu depan ain duk kat dptment circlasi....alamak deal dgn user la...)

No comments: