Saturday, 30 April 2011

Picnic IS206A...Miss u Yarrrr.....

Salam & hai ...hoi...hui...

Rindu la kat korang.... korang sporting sgt2...korang baik...korang ada byk sgt ragam...
Ni nak kongsi citer...
Satu malam kami satu kelas buat picnic(jeng jeng)
..tapi kami x buat kat pantai la... x jugak kat tmpt air terjun..umm x jugak kat padang but tak jugak kat hotel @ restauran  TAPI..kami satu kelas buat fakulti jer..hahahaha(Terkejut x...x pun....ahaks ) tapi picnic kitaorg ada la jemput 2 orang lecture kesanyangan kami..luv them...time kasih atas segala ilmu yang Puan2 bagi ...time kasih sgt2...Ilmu tu kami akan guna sampai la tua bonkok 8..yeker????hehehhe
X pe la kat mana pun..nak cipta kenangan pun kat mana2 pun boleh kan???? hehehehe


 Rindu dekat kotang cume2... nak dengar lawak y korang suka buat tu....
2 tahun kita bersama berkongsi segala suka duka..Macam2 tgk perangai korang...sampai ada yang tak terlayan...kan???

Begitu la setiap pertemuan ada perpisahan...sob2 sedey ;(...
Teringat satu lagu nasyid pasal perpisahan ... 

Ni ada secebis dua gambar memory kami bersama.....

Mama dah ada anak..weena manjernyer...

Candik...wani ngah buat apo tu???

Gadis melayu..bersama Puan Hamidah

Gomeh ko dah terover pos tu...hehehehe

Mana perginya napi & capic

Happy sume2

Gambar kenangan bersama mu...


Gambar bersama Puan2 yang tersanyang(Puan Hummy & Puan Su)

la...dimakah aku??? tgk belakang ada la...(ngah amik gambar diaorg..hik3)

Ni kwn te yang dah nak kawin...Maziah!!!!

Ni na jadi cover majalah mana lak...

Pose Ayu la ni...

Ni la lecture kesanyang ku...TerBAIK!!!!

Kaco orang makan jer....

Mama aka liza, wani, aina and qila...

Nak masuk jugak... x pe la asal nampak kepala jer...hehehehe


Main2 masa makan... x da kerja aje te n weena ni

Bila perut dah kenyang mcm ni la...pose sampai terbaring...

Kami akan rindu puan...

Ala2 cayang meh sini nak polok...(ayat puan hammy kat wani...)

HAPPY...jadi kita enjoy..Nora Danish nyer tag line lah....

Cerianyer muka tuh...


Jom masuk ...
Candik yang paling ceria..


Berebut nak tengok apa...x ajak pon.... :(

Ina ko nak bagi nasi tu kat sapa????

Like this....hik3
 Blog ni akan jadi tempat simpanan memory students ISD206A...LUV u all...thank 4 everything...Yarrrr...


Friday, 29 April 2011

Teman terbaik d UiTM

Salam.....

Azweena Afiza is my best and realy best la..kat UiTM tapi skarang kami dah nak berpisah ...walaupun asal kami berdua dari kelantan tapi daerahnye berlainan...kenal dgn budak ayu ni masa diploma lagi...masa tu kitaorang dekat UiTM Machang.... 

Masa kat machang kami tak rapat...tak kenal sgt pun...dia mmg bdk perempuan yang ramai peminat....huhuhu...ingat dulu dia sombong tu pasal la te tak rapat dengan dia...3 tahun di Machang macam orang asing...

Tapi skung kat Shah Alam (UiTM Puncak Perdana ) rapat sgt2 ...kalau dia x da sunyi la idup...
Dia pendengar yang baik...x sangka orang yang te pikir sombong tu baik rupanya...(Tu la orang kata .. x kenal maka x kanal lah)..yang sedey skung kami x dapat praktikal sama tempat mintak tempat yang sama tapi sorang dapat kat tmpt kitaorang mintak ...sorang lagi tercampak jauh plak...nak buat mcm mana...redha ja la...harap weena mampu menjalankan idup tampa kwn dia ni(hehehe pentingkah aku...harap penting ...)...Idup mesti diteruskan..Cayo2!!!! fighting!!!!!! Ain Garlic selalu menyokong mu....

Citer yang paling sedey sal kitaorng satu ari tu masa 3 @ minggu kitaorang dah nak abis sem..kami x bertegur sapa x tau nape...rupa2nya kami ada misunderstanding...dia ingat te marah dia...tapi te ingat dia marah te...Tapi x lama tu oker je...tu la dalam persahabatan x semua manis ada gak penambah rasa lain...nak menceriakan lagi idup persahabatan kan???? 
Susah senang kena sama2... tu la kawan ..kalau dapat kawan time senang je... x da makna sume tu... 

"Sahabat adalah tempat diamana kita boleh kongsi susah senang...dia menghiburkan kita dengan tawa n tangisan itu la Sahabat..dia juga mmbimbing kita ke arah kejayaan dan bukan kealpaan" 

Tu te punya falsafah tuk sahabat...

Dia the BEST PREN kat UiTM and kat luar pun... TERBAIK la...
Weena Melody....
tak tau tabik kat sapa....
masing2 bajet cute tuh....

Ni la Weena Melody tuh....
X da keja la ni..
Nak jadik model tu cover majalah...boleh ka???
X atu nak menyorok kat sapa....

Thursday, 28 April 2011

Mandi dengan air mineral water....

Salam.....

 Hari ni bagun jer dari tido......
 Dapat berita x best sungguh.. TAK DA AIR...
Adus ...dah la kepala tengah pening x dak air plak...
Tapi selamat la akak kesanyangan ada..
Dia x poe kojo...mata sakit alergik udang....
Terpaksa la kitaorg turun dari tingkat 25 ke bawah membeli air tuk mandi ...

Lepas mandi ingat nak poe klinik .
.umm x poe pun duk merepek kat blog ni.. hehehehhe..

Tu jer nak citer tok pagi ini...heheheh

Wednesday, 27 April 2011

BOSAN!!!!!!!!!

Hai..

Hari ni tak tau nak buat apa....bosan sangat ...kalau balik umah kat kelantan boleh la tolong mak kat kedai ada jugak kerja nak buat...huh...skarang duk umah akak.. bgun je dari tido mengadap laptop men fb ..x pun bukak blog...dah la hari ni kat tv x dak citer yang best pun... adoi...bosan aku bosan mcm mana ni....


Kalau lah x da program finishing school dah lama te balik umah...alang2 praktical pun dpt kat kelantan. Cuti dah awal tapi x dapat balik...haisy sapa la yang plan buat finishing school masa cuti2 ni buat la awal2 dulu... (geramnya rasa mcm nak penyek2 je orang 2 ) ...TAPI... nak buat macam mana 7&8 May ni program di tetapkan ...Sabo je ler... kalau x pergi x grad la ....

Apa nak buat ek.??????.....

Muka sabar ni....

Sedih x dapat balik kampong....hua3...

Bosan ni...Apa nak buat?????




Wedding Gift

Salam....Hai... 

Wedding adalah satu yang paling penting dalam kehidupan kita kan...(terutama bg wanita). cakap pasal kawin banyak benda yang kn prepared siap2... ye la kita kan nak majlis yang perfect kan???

Kita nak tetamu yang datang tu puas hati dengan majlis kita and kita nak diaorang ingat majlis perkahwinan kita..
 
Cakap pasal wedding mesti kita akan fikir kan apa nak bagi dekat tetamu yang datang kan2..

cakap pasal hadiah la kan...kita mesti nak bagi yang special kat tetamu kita and specially kat kawan kita supaya boleh diaorang simpan buat kenangan ... kita kena lah bagi sesuatu yang dia orang boleh simpan bukannya dia buang...betul tak...yela kita beli cantik2 nak diaorang simpan la...

Dalam entry in te provide jenis wedding gift untok kawan2 yang nak prepared for wedding diaorang ke  tunang ke...just satu idea nak tolong kawan2... jom kongsi-kongsi...

Ni cantik....boleh la bagi dekat special guest...

 
 
Ni comel...ummm pink,bunga2 misti guest tu suka boleh dia orang simpan  


Yang ni pulak bunga sakura... ni guest boleh letak atas meja ke..sbgai perhiasan ..  

Yang ni sama lah dengan bunga sakura tu ...  
Ni strawberry cake...sweetkan 

Yang ni pun cantik ....ada gula2 kot kat dalam tu...hehehehe 

Ni plak tabung ...mana tau bagi benda ni boleh tolong kawan2 menabung ker... (gud idea) 
Ni camera ...umm x dapat bagi yang betul pun ..at least kita bagi diaorang camera supaya diaorang ambil gambar kehidupan diaorang yang sentiasa bermakna .....  
Ni cantik...simple 
Ni coklat ....ni cantik and sweet tapi x pasti diaorang bleh simpan ke tak...


Yang ni plak biskut ..cantik rama2 g2 ....coklat pun boleh jugat...tengok kat biskut tu da nama...ha..boleh la tulis nama and kat situ ek...


Kepada kawan2 tu boleh la...pilih nak yang mana satu k.......hanya coretan tuk di kongsi...

Tuesday, 26 April 2011

Jalan2 sekejab......(hati runsing + penyakit Was2)

Hai...hoi....hui....

Te ni baru je balik dari jalan kat sunway pyramid..pegi dengan akak and abg Ipar. uurm jalan jer duit ta da...hehehe 

Tengah mood nak jalan sambil tengok barang2 tiba2 akak tanya..."ain ko da tutup suis ion ko gosok baju tadi?" .Adus mati aku...lepas tu  te cakap la yang te dah tutup...hehehe(padahal dah lupa) dalam hati terus berdoa harap2 te tutup.... kadang2 benda macam tu buat te risau...te benci tul dengan penyakit was2...tau x penyakit tu bahaya.BENCI-BENCI.


Sepanjang 4jam jalan2 hati x tenang...harap umah x terbako..dah la apartment tu diaorang baru beli.... TAPI..
masa shoppind dapat la baju free.. akak bg ..huhuhu (Suka2). 

Alhamdulillah.... sampai2 rumah selamat....(Rupa-rupanya suis tu te dah tutup)
Rasa nak ketuk2 je setan ni...suka nau buat te rasa takut dengan menghadirkan perasaan was2..  

Tu la ceritanya knapa hati te runsing...kpd kwn2 kalau nak kuar jalan2 jgn lupa tutup suis ion benda kecik macam tu boleh mendatangkan kemudaratan... 

Sapa2 nak kongsi cite tentang penyakit was2 yang mengangu korang boleh la cite...tulis je kat koment tu...Kongsi-Kongsi kan....hehehehe










Mutiara cinta

Jom kongsi makna cinta......

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo'akannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta ...

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterimakasih atas kurnia tersebut.
Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh,
penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah
mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk menemukan bahwa pada akhirnya menjadi tidak berarti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya.
Pada saat itu, tiada guna penyesalan karena perginya tanpa berkata lagi.

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
 

Kalau nak tau banyak lagi pasal mutiara cinta kawan2 sume-sume boleh la lawat laman web ni:http://nietnote23.tripod.com/mutiara_cinta1.htm