Saturday, 26 February 2011

Besday gurld

Assalamualaikum/ Hai......

Hari ni saya and fredz sambut besday sorang kawan saya ni... weena nama dia... seronok jugak kitaorang sambut dekat tasik Shah Alam ramai yang sambut Qila,Ain,Lily,Ain Rock,Siti za and tak lupa jejaka kitaorang sorang ni Sam...heheheh

Ni adalah second time saya sambut besday kawan saya.. yang fist dulu sambut besday housemate ...main dengan tepung selamat x de telur kalau x mesti dah teruk ..bila sambut besday kawan ni sampai boleh kira sebab bfore ni x penah sambut besday kawan2 yang laen...heheheh teruk betulkan... seronok sangat bila dapat sambut besday member boleh kongsi kegembiraan la katakan.... Beruntung weena dapat sambut besday kalau saya sepanjang umur 22 tahun x pernah sambut besday even kat rumah Orang wish pun kadang2 tu pun kalau ada yang ingat...huhu sedihnya...apa apa je la ..asal kita happy kan..dapat sambut besday kawan pun dah kira baik..cakap pasal besday ni macam-macam boleh citer..contohnya pasal hadiah..umm macam2 hadiah boleh bagi kan...hari tu besday kawan baek saya , saya bagi bear yang harga RM 9.90 selamat la dia appreciate.. itu kawan tapi kepada mak we and pak we lain la.. kalau sapa2 yang ada pak we tu mesti dapat bunga, coklat, bear and macam2 la lg atau pun x penah dapat langsung... ish3 kepada pakwe2 tu jgn la buat mcam tu... Wish pun dah kira okey kan.. tapi kadang2 sukar nak jangka sebab ada lelaki yang ambil remeh bila hal besday ni, dia x ingat nak wish kat makwe dia.. tapi x boleh cakap gak mana tau dia wish dalam hati je ke...maklum lah.. segan nak wish depan2...heheheh ada ke orang macam tu...mungkin la... x pun dia busy dengan kerja ke sampai lupa2 al maklum la sifat lupa tu sifat manusia yang sukar nak hilang kan??? .
Ada plak pakwe yang betul2 ambil berat pasal besday ni ...wish awal2 lagi 12.01 am tu dah sampai msg @ call dia wish ...berapa banyakkah lelaki macam 2??? umm saya pun x tau...

Tarikh besday ni amat special buat perempuan sebab itu la hari yang penting tuk dia buat masa ni... jadi bila ada orang yang paling penting untuk dia lupa tentang hari keramat itu maka amat kecewa lah dia... ye la mana boleh orang yang dia sanyang lupakan hal tu... tapi kadang2 ada orang x kesah sebab dah biasa.. macam saya la...heeheheh.. tak tau kenapa ..bila orang tanya kenapa kau x kesah bila orang yang kita sayang x wish besday kita ... jawapan saya .. "alaa... nal buat macam mana dia dah tak ingat .. x pe la asal dia sayang kita seadanya dan tidah penah lupakan kita" x bermakna dia lupakan tarikh lahir kita bermaksud dia lupakan kita atau tidak sayangkan kita... mana kita tau hari2 dia ingatkan kita sampaikan muka2 orang di sekeliling dia bertukar jadi muka kita.., kita x tau sbb x pernah tanya kan???? kita tak tahu apa dalam hati dia kan.. macam dia jugak tak tahu apa dalam hati kita sebab kita sendiri x penah nak bagi tahu dia apa yang kita nak..

So kepada kawan2 tu jangan la bersedih kalau orang yang terpenting dalam hidup kita x pernah wish besday kita...bukak la minda kita dan sentiasa berfikiran positif sesungguhnya masih ramai lagi orang yang terpenting dalam hidup kita  ingat besday kita especially parent and family kita dan juga kawan2 kita...
renung2kan la....k...bye....Happy besday to my frends Weeena Melody.(26/2) akan ku kenang selalu...hik3


Ini ada beberapa gambar besday kawan saya sambut pagi tadi...
tiup lilin la ni...
Wah seronok....



kek weena


Makan kek sorang2 heheh

No comments: