Thursday, 1 December 2011

Salam BeautifilLife~~

dah lama betol ain tak menconteng kat sini...
ain pun tak tahu kenapa...
ain tengah menilik nasib ain lagi ....

where should i go....
where is my destiny...
where is path of my life....

dimana jalannya....
ain keliru memikirkan masa depan ain...

susah betulkan jadi dewasa...
sukar menentukan hala tuju kita...
masa kita kecil mak & ayah tunjukkan.... kawan kita pun tolong....
tapi......
bila dah besar tak kan nak mintak orang tolong lagi....
ni hidup kita .....
jadi kita kena tolong dirisendiri kan......

bila belajar kita tak terfikir tentang ni...
terlalu asyik mengadap buku...
masuk periksa....
macam-macam la...

dah terlalu banyak ain mengeluh...
kadang-kadang penat pula dengar keluhan sendiri....
berdosa pula...
tapi apa yang ain boleh buat....

ain dah corak hidup ain dengan pelbagai warna....
tapi bentuk dia ain tak nampak pun....
warna pun masih tak teratur......
apa ain nak buat...

kenapa hidup ain terlalu bergantung pada orang....
kenapa hidup ain perlu berbakti pada orang lain ...

bila pikir balik ada ke orang tu menghargai ain...
ain lembik sangat ke sampai nak kena pijak kepala...
sampai nak kena keji ... dihina macam tu....
bukan ain minta kepujian tapi penghargaan ....
ain ada harga diri....


dari kecil ain macam ni ...
bila dah besar ain kena jadi macam ni lagi ke....
kepenatan tu rasa macam dah lali je...
penat dengan kutukan semua tu...
hina ke SAYA ni....
bodoh sangat ke.........
kenapa ain lembut...
ain buat baik dengan orang supaya orang buat baik dengan ain....
salah ke..... salah?????
ain ni hipokrit ke....

penat la macam ni.....
rasa macam makin terok.....

Wassalam BeautifulLife

Thursday, 17 November 2011



Salam BeautifulLife

http://www.emocutez.com

berat bahu ini terasa...
keresahan di hati disimpan
dibiarkan.....

mengeluh..... http://www.emocutez.com

Hendak bersuara tidak terluah
Sungguh tidak mampu..

Arggg.....
hati menjerit hanya tubuh bergetar....

Segan untuk meluahkan pertolongan
kepada siapa???


http://www.emocutez.com


Wednesday, 16 November 2011

Bertukar.....





Salam BeautifulLife

Bertukar!!!!!!





http://www.emocutez.com

ain dah lama x update blog ni....
blog pepul ain dah bertukar jadi blog Biru...
hehehehe....

Ain saje-saje je tukar....
tukar mood yang x berape ada ni....

http://www.emocutez.com

Daaa.... in mau cau cin cau dulu
Wassalam BeautifulLife

Friday, 11 November 2011



Salam BeautifulLife

Mood ain x da sekarang ni
tiba-tiba ain jadi malas


http://www.emocutez.com

teruk kan.... ~gegegege~
keja mau korek idung je ke...

http://www.emocutez.com


bukan la bila dh terlalu banyak yang mau ain merepek
kat blog pepul ni...
tiba-tiba ain jadi stuck...blurrrr je
so.......


Wassalam BeautifulLife





Wednesday, 9 November 2011

Senaman pagi ::~~Pagi-Pagi tolak keta

Salam BeautifulLife

http://www.emocutez.com

Weak up in da morning.....

dah buat senaman pagi...~gegegege~~
kena tolak keta la...
mentang-mentang keta x gerak 2 3 hari dah ada orang blok keta
kakak ain kat parking lot tu...

mana la si ibu mengandung tu larat nak tolak
so...
adik aka bibik ni la yang kena tolak..
waduss naik muscle tu...~gegegege~~
http://www.emocutez.com





tolak yo jgn tak tolak....


p/s: salam aidiladha... sowie lambat.....
peace yoooo~ http://www.emocutez.com





Thursday, 3 November 2011

akhirnya .....

Salam BeautifulLife

http://www.emocutez.com

Akhirnya ain lapang jua...
mana tidak strait minggu ni ain busy je memanjang..
kena buat minute kes kat TM la...
tu kakak ain suruh ain buat..
banyak sangat ...
ni dah kira sesi dua ..
adus tension sangat nak dengar diorang gaduh ..
pastu taip satu-satu yang diaorang cakap...
tapi ok la kan cari duit sambil duk rumah je...

hari Ahad ari tu ain konvo tau..
ok la ... tapi sedikit sedey sebab x dapat bergambar dengan kawan-kawan yang lain..
x pe la nak buat mcm mana kan...

Bila mak ayah datang sini... ain luangkan masa pegi jln2...
kat zoo negara & ICT shah alam... ok la kan...
ahakss~~~~

x lama lagi kita dah nak raya kan...
hehehe petang ni ain kena kemas rumah..
paking barang nak balik Chilantan la aka Kelantan... ~gegegege~~

ok la ain nak merapu sikit ni...
sambil-sambil vacum,kemas-kemas sikit blog tersanyang ni...
dah hampir ceminggu ain x kemas dia...

Wassalam BeautifulLife


DI TAG

Salam BeautifulLife


Ain telah di tag oleh Humblemodest.blogspot  & ecadwinkyasha
Ain minta maaf la lambat sangat nak bertag ni....


~Undang-Undang~
You must post these rules.
Each person must post 11 things about themselves in their journal.
Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
No tag back!
No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
     
|Tentang diriku yang tidak seberapa|
* Seorang CEO ladang aggur yang terkemuka di Damansara
* Pengemar baca Novel cinta & kelakar mines novel serammm....
* Suri rumah sepenuh masa untuk seorang ibu mengandung.
*Seorang yang suka merapu di Blog tersayang
*Suka makan mee/mihun sup
*Suka mengodek maklumat
*Seorang yang jarang berhubung dengan kawan
*Seorang penyanyang dan pemaaf
*lembut hati tak bertempat
*suka menagis bila tgk citer sedey
*~~ daa Habis~~

                                            ~soalan dari ecadwinkyasha~

#1. siapa kamu sekarang dan 5tahun akan datang?.
Seorang isteri kepada Si Cinta saya
#2. andai masa boleh diputar semula,nak kembali ke zaman bila?.kenapa?
Sekolah... sbb nak belajar pandai2 bila konvo dapat 1st class....
#3. andai masa boleh dicepatkan,kamu nak ke tahun bila?.kenapa?
tahun bila saya kaya.... tapi x tau la bila tu...
#4. antara shopping dan bercuti,yang mana pilihan kamu?.
duk rumah je... nak simpan duit~gegegege~~
#5. 'si dia' dimata kamu adalah......
Seorang yg menerima saya seadanya....
#6. dalam seminggu,agak-agak berapa kali kamu basuh kain?!.
setiap hari basuh kain...
#7. benda pertama kamu beli dengan duit sendiri?.
gula2 kot....lupa banyak sangat~
#8. definisi kecantikan bagi kamu ialah.....
adap sopan tingkah laku tutur kata yang menyejukkan mata hati saya...
#9. pendapat kamu tentang 'cinta social network' macam 'cinta muka buku'?
xtau la ...kalau dah jodoh kat situ teruskan... tapi kena jaga2 la takut tertipu.... ada baik ada jahat.
#10. kalau diberi RM1000.00,kamu nak buat apa dengan duit itu?
simpan tuk kawin..
#11. definisikan term berikut:."cinta buta","cinta gila,"cinta monyet".
susah nak cakap sebab cinta mmg macam tu ... Susah3 ~gegegege~~


~soalan dari Humblemodest.blogspot~~
 
Full name ?
AinZakaria
~Tarikh lahir ?
~8876
Dslr or Lomo ?
~ah?????
Zahiril Adzim or Humblemodest ?
~ofcoz la Zahiril Adzim
Feveret food ?
~Sup
Band yg paling diminati ?
~Charice
Negara yg ingin dilawati ?
~Vinice
Feveret blog?
~byk....
Admire to ?
~Si Cinta saya
Feveret car ?
~Swift
Perkataan yg anda ingin katakan kepade org yg anda benci ?
~***** stop be like that**** 


~Tag~
http://zafirahanis.blogspot.com/
http://melieya.blogspot.com/
http://aniesahirah.blogspot.com/
http://fahimahdin.blogspot.com/
http://mistahaisa.blogspot.com/


~Soalan dari Saya~~
*Apa makna blog kamu?
*Tarikh start bblog?
*Blog yang kamu minati?
*Tempat asal kamu?
*Makanan kegemaran kamu?
*Siapa guru terbaik kamu?
*Kenangan termaniss kamu?
*Saat yang membuat kamu malu?
*Lelaki/perempuan yang kamu suka?
*Artis paling popular bagi kamu??
*lagu yang membangkitkan semangat kamu?
~Ciap~

Tuesday, 1 November 2011


Salam beautifulLife

Arggggg.... ain busy lagi .... x dpt nak update & vacume rumah blog purple ni...
dah berhabuk dah....
ain pening...
keja sana sini...
pening2...

TOLOM!!!!!!



Wassalam BeautifulLife

Thursday, 27 October 2011

kalau ada orang ke-3

Salam BeatifulLife

kan bagus kalau tak ada orang ke-3... :face47:.


Ni ain nak citer la kalau la ada orang ke- 3
ape jadi pada dia.....

See...:face46:




:10:haaa.... kalau la ada orang ke-3 suruh masuk ,awak masuk x?

susah betol la...
kalau jadi roti ni...:131:

setiap orang ada takdirnya...

ain nak tanya 1 je... takdir kita boleh berubah x???

:c:~gegege~~ entry ni x da kena mengena dgn ain tau
ni antara roti nga pembakar roti tu je
dan orang yang ke-3 tu adalah orang yang nak makan roti tu....

ain nak merapu je ..mengisi kekosongan blog ain ni...
conteng2 sikit.....


ok Wassalam BeautifulLife




Tuesday, 25 October 2011

Tomorrowwwww~~~~~~

Salam BeautifulLife

If tomorrow never die..:face42:
bla....bla....bla.....
ops ....alamak lupa lirik...~gegegege~~


:face46: ain bukan nak citer pasal lagu ni....
tapi ain nak merapu ttg hari ecok....:face64:

ecok ain kena pegi UiTM Sek.2 nak pg makan ABC....:128:
ek...nonono... ecok ain kena pegi sana nak amik jubah tuk
konvo ain hari ahad ni....

huahuahua....:face15: ecok nak jumpe member ain yang cute tu ...
nak konci citer nga dia ...
nati ain nak karang citer panjang-panjang dgn dia....:90:
sambil-sambil tu ain nak mkn ABC dgn dia ...
yumyumyum....:face26:

ecok kakak ain yang hantar sebab cuti depavali kan..
selamat..... kalau x ain kena pegi by KTM la...

ok for thos yang sambut tu raya ecok... happy depavali k....

okey

Wassalam BeautifulLife







Monday, 24 October 2011

Madah berbunga~~ o_O

Salam BeautifulLife .......

Ain happy bila ada org happy k...
jom layan madah ni kejab....

Teman ku hanya sekuntum bunga yang mcm ni ...


putih, bersih, cantik  & bau wangi, segar..... sedap mata memandang...
dikala kau sedih aku jadi teman mu..
tempat kamu luahkan perasaan.... ibarat tempat tadahan air seperti hutan ...lautan yang begitu luas sekali..
pabila kamu sudah meluahkan perasaan tu kamu akan rasa tenang & gumbira sgt-sgt...
dan ku akan gembira kerna kamu menyedari kewujudan ku sebagai teman mu, sahabat mu....
yang betol-betol bergelar seorang K.A.W.A.N ...
bukan sekadar waktu kamu gumbira tapi juga dikala kamu berduka....
tapi teman ku juga mempunyai keburukan.....
ku tak mampu menjadi teman yang terbaik untuk mu sepanjang hayat ku....
maafkan aku....



Teman .... aku x sentiasa mekar... satu saat aku....
aku akan layu, menjadi kering ... rapuh....
tapi ku pinta satu... jgn kau buang aku ....
simpan lah daku dalam buku hatimu sebagai hiasan...
dan biar lah ku menjadi debu & hilang secara sendiri....

"Terima Kasih Kerna sudi menjadi Teman ku"

............................................................................................................................................................

ain harap sangat dapat jadi teman yang terbaik untuk kawan ain...
ain nak jadi mcm bunga tu tp pada masa yang sama ain nak jadi mcm bukit dan lautan tu...
sebab lautan tu x akan pernah kering.....

dah ain x mo merapu lagi....

 Enjoy yoday....

Wassalam BeautifulLife
Salam BeautifulLife

Wat to do....??
dalam kesakitan ada kegembiraan yang bertapak dihati ni...
sini!!!!.... tunjuk cpt!!!
tapi kehapian tu x dapat menyembuhkan luka yang terpaut kat sini...
Sabau ain nak buat mcm mana...
kemaafan dah dipinta dan diterima..





Sukar rasanya menjadi seorang pemaaf tapi..
sukar melupakan kesakitan tu..
hate myself... always like this...

ok mcm ni la....

kalau sakit mcm ni pun biar la......
ain happy mcm ni..... nak happy mcm ni kena lah....

ain tido pakai baju mcm ni...comel x??? cute kan.... sapa nak???

Last ain nak pesan ni....

ok guys ain nak merapu sikit2 je malam ni...
ain penat sikit hari ni....
ain penat duduk je seharian ni...
ain nak berdiri plok... hehehe loyal buruk nampok... ~gegegege~
sikit jer..

Wassalam BeautifulLife

Saturday, 22 October 2011

~alamak cancel plop~

Salam BeautifulLife

Cancel!!!
Ain dah ciap lawa-lawa dah pagi tadi ..
Shap kul 8 kena turun sebab Puan Mimi sms kul 8 dia datang amik...
ain dah prepared nak amik test komp ari ni .. tup..tup kul 7.58 pn mimi sms cakap
cancel sebab komputer off line...

ain xtau nak cakap happy ke x puas hati sekarang ni..
tapi x pe la ...ecok ambil test tu.. kira ok la x pospon lama-lama kan
sebab ain malas nak tunggu lama-lama
buat serabut kepala je...

hari n pagi-pagi lagi ain dapat satu petikan untuk keyakinan diri dari sebuah cerita pagi tadi ...

"kenapa perlu takut, kerana perasaan takut itu sia-sia sahaja"

bila pikir balik betoi gak sebab kita takut kita dapat masaalah..

Tapi takut kepada yang ESA itu penting la ok...

hidup kena happy ye...






Jgn tension-tension mcm nie...


 Wassalam BeautifulLife

Friday, 21 October 2011

~~Nite & Tip dapatkan Mood study ~~

Salam BeautifulLife

GUD NITE...
ain nak tido awal la... ngantok sgt + dengan sakit kepala...
arggg dah nak demam la...
main dengan cuaca yang tidak menentu sekarang ni...
kejab hujan ....kejab panas....
kan dah dapat sakit...


dah ngantok dah... pening...pening...pening...

Sebelum tido ain nak kongsi tip nak dapatkan mood untuk study kepada sapa-sapa bergelar student k...

baca ni tau ikut arahan yang di beri k....

" moodmoodmoodmoodmood maimaimaimaimai lalalalalalalala"
baca dengan suara itek k....

ain dah uji ni pada kawan ain yang belajar master tu...
agak menjadi ...
sebab lepas ain bagi ni terus dia study and x balas msg mukabuku ain.... gegegegegege

ok tenyum k...jgn lebar sgt tau.... ok cute pun..

dah x mo merapu lagi...

NITE OLS...

Wassalam BeautifulLife

Thursday, 20 October 2011

Morning Friday

Salam BeautifulLife

Jumaat adalah ketua hari segala hari...
hari yang penuh keberkatan kan..
so banyak-banyakan buat benda baik tau... jangan buat benda jahat sudah....

ain nak bg ucapan MORNING FRIDAY untuk semua rakyat malaysia ....
harap hari ni hari yang mengembirakan ...
yes !!!sebab esok dah weeken kan ... bagi yang tak kerja masa weeken ni happy-happy la ye..
luangkan masa dengan orang yang tersanyang.. rehatkan badan , hilang kan stress tu ...
hah... bagi yang kerja plak ... redha dengan hati yang terbuka dan anggap tu rezeki yang baik untuk kita...

  
Mesti ada yang bangun mcm ni kan pagi tadi....~gegegege~

Hari yang baik ni banyak-banyakkan berdoa k... berdoa yang baik-baik ...
sambil bekerja tu berdoa la... jgn nak tunggu waktu sembahyang je...
Allah s.w.t sentiasa mendengar....

jadi la mcm tucng tomey ni... dokan kwn dia chat.....~gegegege~
Serlahkan pagi anda dengan senyuman bukan kesuraman k...

senyum kepada semua ....
senyuman mu amat lah berharga...

Senyum pagi-pagi rezeki pun senang nak masyuk tau!!!!!....

Da habis da....

Wassalam BeautifulLife