Sunday, 27 May 2012

Brand,branding,branded ......... i am simple...

salam....

evening ols....
ain nak kongsi sesuatu ttg brand...
kenapa semua orang suka benda yang branded....?
mahu bergaya?... kepuasan? atau keperluan....

bila pakai yang branded semua nampak hebat...
right or not....?
handbags,blouse, t-shirt,shoes.... dan banyak lagi barang ada branding...

so kat sini ain nak kongsi pendapat ain ttg brand....
kalau org yang tak pakai yang branded....
adakah dia tidak mampu....?kedekut....?
pada ain ini bukan melibatkan money ....
tapi kesederhanaan seseorang...

i am simple girls....
honestly...
x semua barang ain yang branded ....
knp?
sebab bagi ain kalau ain pakai atau bwk barang ain kesana kesini...
x semua orang akan tanya...
berapa harga bag u?
original or ciplak?

becoz people around u are buzy with their personal things....
their not have time to ask that rubbis question

bersederhana is more batter....
why? 
becoz that will make ur be more satisfied 
x rugi beli benda murah ..not branding....
benda tu kita boleh guna juga ....
i dont care what people say....
not important...
bcoz that is mine....
 
bagi ain ada yang lbh penting....
keyakinan...(confident)
bila kita yakin gunakan atau pakai sesuatu like blouse or handbag....
benda tu akan nampak mahal.....
 authomatically...

so x hairan la kalau benda tu x dranded pun kan....
bukan x nak menghargai sesuatu brand tp kerana brand la barang tu menjadi mahal....
benda yang sama tapi harga berlainan kerana brand...
byk contoh kat luar sana...

ok sampai disini sahaja....
tidak mahu berceloteh panjang ....
takut....
lari dari tajuk....

**** p/s: lebih baik diam dari banyak bercakap kerana banyak bercakap akan melukakan hati orang lain.

 
 

 

Wednesday, 23 May 2012

Bengang!!!!!

Salam....

Thank to ols y visit ain punyer blog...
dah lama ain x bukak blog ni...

Sekarang ni ain buntu ....
ni semua pasal kawan baik ain...
knp?
Dia nak datang shah alam untuk dia punya praktikal selama 6 bulan...
so ain dah tanya kawan sekerja(k.nem) ain pasal rumah...
so k.nem green light je...


Tapi
tiba2 kawan ain tiba2 ckp tmpt praktikal dia jauh...
mmg jauh kat kelana jaya..
tapi x da la jauh sgt kot...
umah k.nem ni kat seksyen 18 shah alam...

Nak rush2 plak cari rumah sewa kat kelana jaya...
ingat senang nak cari rumah sewa!!!!!! 
dalam masa 2 hari???
mana nak dapat...
TENSION LA!!!!!!
konongnya jauh la....
ala transport ada ... apa susah...
lg pun mana ada benda yang senang...
semuanya susah la...
usaha dan kesabaran tu yang menyenangkan kita....
kalau x da dua ni kita akan rasa susah sampai bila2....
Umah k.nem tu dah ok...deposit x yah byr..
sewa 150 api air 25 hinggit...
apa lagi!!!!!!

Kawan ain ni dengar pandangan orang lain je...
orang lain tu apa tahu ...
cakap je tahu...
kalau dah tahu sgt...
tolong la dia...
x yah la bazirkan air liur tu....
pendapat ain x mau dengar...
datang la dulu...
tengok dengan mata sendiri....
jauh ke tak...
ok ke tak...

Adoi tolong la...
ain tengah sakit hati ni...

Susah nak cakap dengan org x paham  ni...
dah ckp sekali ok...
ckp 2 kali  x ok...
pening la....

Nak cari rumah tgk juga org yang tinggal....
suasana dia.... harga dia....

apa salah datang dulu ...
keja dulu ....
Lps tu bila dah kenal kwn dkt tmpt keja...
tanya2 la diaorang....
ada rumah ke...
apa ke...
kan senang....

tolong la...
ain tak pernah sakit hati mcm ni...
jangan masuk mimpi...
melampau rasanya...

Okey la mau tido sudah ....

wassalam...

Wednesday, 2 May 2012

effect....

salam...

Bila kita mula bekerja...
lain rasanya dengan belajar....

kerdil rasa berada dalam suasana ni....
betul  jugak....

dulu masa belajar.. 
takut nak masuk U takut susah...
but once masuk noting to fear bcoz i must face it....

bila berkerja must has the same situation....
fear....???
but ain must face it.....
bila kerja kita kena betul2 buat...
x mau ada salah....

mistakes are normal things right????....
learn from mistake...
that is good teacher......
tapi bila buat mistake mesti la malu....

bila ain kena buat sesuatu yang ain rasa ain x dapat buat dengan baik...
ain rasa down sgt.....

tapi betul jugak dengan apa yang member ain cakap....
fikir masa depan....
mana tahu nanti ain boleh jadi expert....
diwaktu permulaan ain merangkak...
once ain dah boleh bertatih...
mesti ain boleh berjalan dengan betol n dapat berlari dengan baik....
tapi semua tu kena ambil masa...
tiada orang when start are new things ....
dia betol-betol hebat melainkan dia dah ada pengalaman....

ain kena bukak minda ain tuk berfikir...
ain kena open minded...
that the way u're thingking....

Allah S.W.T anugerahkan akal supaya berfikir bukan buat hiasan dalam kepala...

harap sangat ain dapat jadi orang yang bijak mengambil peluang....
bijak menghargai peluang yang ada....

belive ur self ain....
ain boleh!!!!!!

dah mau tido sudah .....